Naast aperitieven, snacken en winterse gerechten proeven kan je op Aspen Bocadero ook kennis maken met de populaire wintersport, Curling. De perfecte teambuilding activiteit of familie uitstap!

"Wat is Curling?" horen we je denken! Wel, Curling valt wat te vergelijken met petanque, maar wordt dus gespeeld op ijs met zware stenen in plaats van metalen/plastic ballen!

Voor slechts 15 euro kan je een uur lang Curlen. Je begint steeds met een initiatieles, dus je hoeft geen kenner te zijn!   

Hoe Curle je?

Een curlingwedstrijd wordt gespeeld door twee ploegen van vier spelers.

De wedstrijd bestaat uit een aantal "ends" (in competitieverband 10 ends, 8 ends voor junioren). In elk end spelen de teams om en om hun acht stenen,vanaf het ene einde van de curlingbaan naar het "huis" aan de overzijde; dit zijn de gekleurde cirkels in het ijs. De steen wordt door de skip (=aanvoerder) gegooid, waarna twee teamgenoten de steen volgen en indien nodig vegen.

De bedoeling is dat op het einde van een end een aantal stenen van het eigen team dichter bij het midden van het huis (de dolly) ligt dan de stenen van de tegenpartij. Voor elke steen die dichter bij de dolly ligt dan de dichtstbij de dolly liggende steen van de tegenpartij krijgt men één punt.
inschrijvingsformulier curling cup